GASTLESSEN "GRIP OP JE MONEY"

Geldproblemen zijn aan de orde van de dag. Door de huidige inflatie en enorme prijsstijgingen, komen steeds meer mensen financieel in de knel. Ook de groep jongeren die moeite heeft om grip te houden op hun geld, wordt steeds groter. Door onwetendheid, sociale groepsdruk, verleidingen en gebrek aan inzicht, liggen financiële problemen op de loer. Meer dan de helft van de jongeren komt regelmatig geld tekort, en het aantal jongeren met geldproblemen is enorm gegroeid.

 

Problemen die te voorkomen zijn door hier meer aandacht te besteden. Door het krijgen van financiële inzichten wordt de zelfredzaamheid van deze jongeren vergroot, en krijgen ze meer grip op hun money.

 

Speciaal voor deze groep heb ik een presentatie ontworpen, zowel voor het voortgezet onderwijs als het middelbaar beroepsonderwijs. De presentatie bestaat uit vier interactieve gastlessen waarin ik veel aandacht besteed aan financiële inzichten, vaardigheden en verleidingen. Tevens leren ze verstandige keuzes te maken zodat ze niet in geldproblemen komen.

 

De gastlessen kunnen worden ingezet tijdens de mentorlessen, lessen burgerschap en/of economie. De presentaties duren ca. 45 minuten per keer en zijn interactief. Tijdens en na deze lessen, bied ik nazorg aan leerlingen en studenten die daar behoefte aan hebben.

 

Worden de gastlessen niet op jouw school aangeboden, maar loop jij of jouw kind tegen geldproblemen aan? Dan kan ik deze interactieve presentatie uiteraard ook bij jouw thuis verzorgen. De kosten hiervan zijn € 180,= (4 afspraken)


REACTIES LEERLINGEN OP DE GASTLESSEN


"Ik vond het leuk omdat het een keer wat anders is wat we nog nooit gehad hebben. En je leert er best veel van"

"Ik vond deze lessen echt super leerzaam want ik gebruik veel geld voor eten of andere onnodige dingen"

"Ik vond het super leuk, omdat ik nu veel meer weet over het omgaan met geld. Ik weet nu ook hoe ik schulden kan voorkomen"

"Het was leerzaam, leuk dat je iets mocht doen tussen de lessen door"


MEER INFORMATIE

Wil je meer informatie over de interactieve gastlessen “Grip op je money”? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.