Voorkom dat geldzorgen omslaan in geldproblemen

Ondanks dat we allemaal bekend zijn met de uitspraken "geld is niet belangrijk" en "geld maakt niet gelukkig," is het helaas niet altijd waar. Geldzorgen nemen helaas steeds vaker de overhand, vooral nu de kosten voor veel dingen zijn gestegen. Veel Nederlanders ervaren dagelijks problemen met het betalen van hun vaste lasten en hebben moeite om hun financiën weer op orde te krijgen.

Het omgaan met geld is niet altijd eenvoudig. Misschien is jouw financiële situatie veranderd en vind je het lastig om hiermee om te gaan. Of misschien heb je nooit geleerd hoe je met geld moet omgaan en worstel je daardoor met het maken van de juiste financiële keuzes.

Als je je bewust bent van jouw geldzorgen, is het van belang om op tijd hulp in te schakelen. Met de juiste begeleiding kun je voorkomen dat jouw financiële zorgen zich ontwikkelen tot ernstige geldproblemen.


Ik ben er om jou te helpen

Ben jij de maandelijkse financiële puzzels zat? Wil je weer een gezonde financiële balans bereiken en zonder geldzorgen leven? Als gediplomeerd budgetcoach ben ik er om je te helpen!

We beginnen altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik begrijp dat het soms moeilijk kan zijn om je financiële zorgen met iemand te delen, daarom is het essentieel dat je je op je gemak voelt en dat we een goede band hebben. Het kennismakingsgesprek is vertrouwelijk en kosteloos. Na dit gesprek beoordelen we samen of een budgetcoachingstraject passend is.

Budgetcoach traject

=========================

  • Werkboek instructie

  • Intakegesprek

  • Ordenen administratie

  • Maken van maand- en jaaroverzichten

  • Onderzoeken besparingen en inkomensverruimingen

  • Opstellen budgetplan

  • Inzicht krijgen in inkomsten en uitgaven

  • Begeleiding bij budgetplan

  • Evaluatie en nazorg

=========================

Als je ervoor kiest om met mij te werken, ontvang je een werkboek waarmee we samen aan de slag gaan. Dit werkboek bevat praktische tips en richtlijnen, en biedt een gestructureerde manier om je voortgang bij te houden.

We beginnen met een grondig intakegesprek waarin we je financiële situatie in kaart brengen. Op basis van deze informatie, jouw behoeften en financiële doelstellingen, stellen we samen een plan van aanpak op. Daarna begeleid ik je bij het opzetten van een overzichtelijke administratie en help ik je bij het opstellen van maand- en jaaroverzichten. Tijdens dit proces leer je vaardigheden om deze documenten zelf in te vullen en bij te houden.

Samen onderzoeken we mogelijke manieren om je inkomsten te verhogen en besparingen te realiseren. Dit alles geeft je een duidelijk inzicht in je inkomsten en uitgaven, en helpt je om een gezonde balans te creëren. Ik sta aan je zijde om de juiste keuzes te maken, tips te geven, en begeleid je in het behalen van je financiële doelen en het opstellen van een budgetplan.

Zodra je financiële huishouding weer op orde is en je weet waar je geld naartoe gaat, krijg je controle over je financiën en weet je waar je op moet letten. Hierdoor krijg je meer vertrouwen en zekerheid en, het allerbelangrijkste, heb je weer grip op je geld!


Wat kost een budgetcoach?

Het is begrijpelijk dat het misschien tegenstrijdig klinkt om geld uit te geven aan een budgetcoach, vooral omdat je juist geld wilt besparen. Echter, een investering in een budgetcoach is vaak bijzonder rendabel! Dit komt doordat ik samen met jou kijk naar mogelijkheden om je inkomsten te vergroten en besparingen te realiseren, terwijl ik je leer bewuster om te gaan met je financiën. Hierdoor verdien je de kosten van een budgetcoachingstraject vaak snel terug. Bovendien begeleid ik jou, zodat je niet alleen nu, maar ook in de toekomst geen financiële zorgen meer hebt.

 

Gelukkig zijn er steeds meer opties om de kosten van een traject vergoed te krijgen. Veel werkgevers zijn bereid om de kosten van een budgetcoachtraject geheel of gedeeltelijk te vergoeden. Dit is niet alleen gunstig voor jou, maar ook voor je werkgever, aangezien jij dan weer met volle aandacht aan het werk kunt en financiële stress vermindert. Het is de moeite waard om te onderzoeken of jouw werkgever hierin iets voor jou kan betekenen.


Werkgevers die een budgetcoachtraject vergoeden

Er zijn al veel werkgevers die een budgetcoachtraject voor medewerkers vergoeden. Zo werk ik zelf o.a. voor de volgende organisaties:

 


Tarieven

Je hebt de keuze uit een van de onderstaande trajecten (1, 2 of 3). In de meeste gevallen zijn vier afspraken (traject 1) voldoende om ervoor te zorgen dat je financiële huishouding weer op orde is en je deze vervolgens zelfstandig kunt beheren en uitvoeren. Natuurlijk hangt dit af van je specifieke behoeften en situatie. Als blijkt dat er meer begeleiding nodig is, kan het traject in overleg worden verlengd.

 

Bovenstaande tarieven zijn inclusief 21% BTW en exclusief reiskosten voor particulieren.

Voor werkgevers zijn bovenstaande tarieven exclusief 21% BTW en reiskosten.

Buiten Emmeloord is het reiskostentarief € 0,21 per kilometer.


Klantervaringen

Christel 

"Door hulp van Marian heb ik meer inzicht gekregen in mijn financiën en leren budgetteren. Ik heb nu een beter overzicht van mijn budget door maand- en jaaroverzichten. Ook kreeg ik tips en tricks aangereikt om te besparen en bezuinigen in deze dure tijden. Ik lig nu niet meer wakker door geldzorgen, en ga bewuster met geld om. 

Patrick

"Als ik een half jaar geleden had gezegd dat ik zelfs geld over zou houden om te sparen, had ik mezelf niet geloofd. Mede dankzij Marian is de knop omgegaan. Het kost discipline, maar ik voel mezelf zoveel beter nu. Heb meer rust in het hoofd, en dat merken de mensen om me heen ook.

Nogmaals een oprechte heel grote merci, dank je wel voor jouw moeite, tijd en inzet!"