Maak een maandoverzicht

Veel mensen ervaren op dit moment financiële onzekerheid en onrust. Er komen dus ook steeds meer hulpvragen van mensen die het niet meer overzien en financieel in de knel komen. Een goede stap natuurlijk, want op tijd om hulp vragen voorkomt echte financiële problemen! Maar wat blijkt? In veel gevallen hebben deze mensen geen financieel overzicht. Terwijl dat zo'n belangrijke eerste stap is!  En die kun je zelf nemen! Als je niet weet wat jouw inkomsten en uitgaven zijn, dan brengt dat onrust. Maar als je maandelijks geld tekort komt of te weinig overhoudt, wil je toch ook weten wat je waaraan uitgeeft? Alleen dan krijg je inzicht in waar jouw geld blijft.

Lees meer »

Wat doe jij voor medewerkers met geldzorgen?

Deze week heb ik van 2 grote organisaties een mooie opdracht gekregen: medewerkers die hulp en begeleiding kunnen gebruiken van een budgetcoach mogen bij mij een traject volgen.Wat een goede stap is dit!Want nu bij steeds meer mensen de geldzorgen toenemen, komt bij werkgevers ook het besef dat niks doen geen optie is.De prestaties van werknemers groeien nou eenmaal niet als zij financieel in de knoei komen en veel piekeren over geld.Hiermee groeit ook de kans dat de werkgever te maken krijgt met loonbeslagen en ziekteverzuim. En dit brengt veel extra kosten met zich mee.Gelukkig zijn steeds meer werkgevers bereid om medewerkers met geldproblemen te helpen. Als er op tijd hulp wordt gezocht, valt er voor beide partijen namelijk veel te winnen!Informeer dan ook of jouw werkgever wat voor jou kan betekenen. 

Lees meer »

Grip op je money

Als er iets is waar ik enthousiast over ben en veel energie van krijg, dan is het wel mijn "Grip op je Money" project!

Lees meer »

To-do-list

Iedereen die wel eens een to-do-list heeft gemaakt zal het volgende herkennen: Je begint vol goede moed met de leukste, maar vaak ook minst belangrijke taken. En dan, wanneer je bijna klaar bent en er aan toe bent om even onderuit te zakken met een bakje koffie, kom je tot de ontdekking dat je het “ergste” voor het laatst bewaard hebt. 

Lees meer »

Yes! Vakantiegeld

De meeste mensen ontvangen een deze dagen hun vakantiegeld! Hoe fijn, bijna een maandsalaris om aan je vakantie te besteden! Maar is dit wel zo? Besteed jij dit ook aan de reis waar je zo naar hebt verlangd, of krijgt dit geld een andere bestemming?

Lees meer »

Gun jezelf een Virtual Assistant

Het afgelopen jaar heb ik mij regelmatig voorgesteld hoe het geweest zou zijn, als ik destijds zelf gebruik had gemaakt van een Virtual Assistant. Toen ik nog eigenaresse was van mijn winkel, en werkweken van meer dan 50 uur eerder regel dan uitzondering waren.

Lees meer »

Heb jij inzicht in je geld?

Yes! Je salaris is gestort! Ren jij naar de winkel voor de nieuwste gadgets en limited sneakers, of kun je nog vooruit met het geld van de vorige maand en ook nog een gedeelte op je spaarrekening zetten?

Lees meer »

Hulp gevraagd

Vorige week werd ik benaderd door een moeder. Of ik haar 25-jarige zoon alsjeblieft kon helpen. Hij had geldzorgen, maar volgens haar moest hij van zijn salaris prima kunnen leven, en daarnaast ook nog kunnen sparen. In de praktijk was zijn saldo echter na 2 weken vaak al 0 euro. De zoon klopte dan ook regelmatig bij haar aan om geld te lenen.

Lees meer »

4 soorten schulden

Iedereen maakt in zijn leven keuzes. En dat is niet anders als het gaat om geld. Deze keuzes kunnen geheel vrijwillig zijn, maar ook ontstaan door omstandigheden. Wat jouw situatie ook is, om keuzes te maken omtrent geld heb je ook lef nodig.

Lees meer »

Wat als geld geen (grote) rol meer speelt?

Ok, laten we eens gaan om-denken: Wanneer speelt geld nou eigenlijk geen rol? Waneer je alles al hebt waar je ooit van hebt gedroomd, of wanneer je eindelijk geen geldzorgen meer hebt en trots op jezelf kunt zijn omdat je hebt geleerd goed met je geld om te gaan?

Lees meer »