Gastlessen "Grip op je money"

Geldproblemen zijn tegenwoordig aan de orde van de dag en lijken net zo vaak voor te komen als slecht weer in Nederland. De huidige inflatie en enorme prijsstijgingen zorgen ervoor dat steeds meer mensen financieel in de knel komen. En dan hebben we het nog niet eens over de groeiende groep jongeren die worstelt om grip te houden op hun geld. Door onwetendheid, sociale groepsdruk, verleidingen en gebrek aan inzicht, liggen financiële problemen op de loer. Meer dan de helft van de jongeren komt regelmatig geld tekort, en het aantal jongeren met geldproblemen groeit met de snelheid van een TikTok-video.

Maar goed nieuws: we kunnen deze problemen voorkomen door er meer aandacht aan te besteden. Door financiële inzichten te verstrekken vergroten we de zelfredzaamheid van deze jongeren en helpen we hen om grip te krijgen op hun financiën.

Speciaal voor deze groep heb ik een presentatie ontworpen, zowel geschikt voor het voortgezet onderwijs als het middelbaar beroepsonderwijs. Mijn presentatie bestaat uit vier interactieve gastlessen waarin ik op een leuke en begrijpelijke manier veel aandacht besteed aan financiële inzichten, vaardigheden en de verleidingen van het moderne geldleven. Bovendien leren ze slimme keuzes te maken, zodat ze niet in de val van geldproblemen trappen.

Deze gastlessen kunnen worden ingezet tijdens mentorlessen, lessen burgerschap en/of economie. De presentaties duren ongeveer 45 minuten per keer en zijn lekker interactief. Na de lessen bied ik nazorg aan leerlingen en studenten die daar behoefte aan hebben.

Staan deze gastlessen niet op jouw schoolrooster, maar heb jij of heeft jouw kind te maken met geldproblemen? Geen zorgen, ik kom graag langs bij jou thuis om deze interactieve presentatie te verzorgen. De kosten hiervan bedragen € 180,00, inclusief 21% BTW en exclusief eventuele reiskosten.

Kortom, laten we samen geldzorgen voor jongeren de wereld uit helpen! 


Gastlessen

=========================

  1. Inzicht in geld - waar geef jij je geld aan uit? 

  2. Verleidingen - hoe belangrijk is geld voor jou?
  3. Geld in jouw toekomst - leren omgaan met geld voor nu en later

  4. Geldproblemen - hoe ontstaan ze en hoe kun je ze voorkomen

=========================


Tarief

De 4 gastlessen duren ca. 45 minuten per les en kosten in totaal € 300,00 per klas, exclusief 21% BTW en reiskosten.


Reacties leerlingen 


"Ik vond het leuk omdat het een keer wat anders is wat we nog nooit gehad hebben. En je leert er best veel van"

"Ik vond deze lessen echt super leerzaam want ik gebruik veel geld voor eten of andere onnodige dingen"

"Ik vond het super leuk, omdat ik nu veel meer weet over het omgaan met geld. Ik weet nu ook hoe ik schulden kan voorkomen"

"Het was leerzaam, leuk dat je iets mocht doen tussen de lessen door"


Meer informatie

Wil je meer informatie over de interactieve gastlessen “Grip op je money”? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.