Heb jij recht op potjes uit de voorzieningenwijzer?

Gepubliceerd op 21 februari 2024 om 13:53

Ontdek de Voorzieningenwijzer: Check waar je recht op hebt!

 

Wist je dat er potjes zijn waar je wellicht recht op hebt als je een minimuminkomen hebt? Veel mensen zijn zich hier niet van bewust en laten daardoor geld liggen. Daarom wil ik je vandaag kennis laten maken met de Voorzieningenwijzer.

Wat is de Voorzieningenwijzer?

De Voorzieningenwijzer is een handige tool die je helpt om te ontdekken op welke gemeentelijke, provinciale en landelijke regelingen je recht hebt. Het kan gaan om toeslagen, subsidies of andere financiële ondersteuning waar je misschien geen weet van had. Door gebruik te maken van de Voorzieningenwijzer kun je erachter komen of je in aanmerking komt voor extra financiële hulp, wat je net dat beetje extra ademruimte kan geven.

Waarom is het de moeite waard om te checken?

Veel mensen denken dat ze geen recht hebben op bepaalde toeslagen of voorzieningen, maar vaak is dit niet het geval. Door even de tijd te nemen om de Voorzieningenwijzer in te vullen, kun je ontdekken welke ondersteuning voor jou beschikbaar is. Hier zijn een paar voorbeelden van wat je kunt vinden:

Huurtoeslag: Als je een huurhuis hebt en je inkomen is niet al te hoog, kom je misschien in aanmerking voor huurtoeslag. Dit kan een flinke verlichting zijn op je maandelijkse lasten.

Zorgtoeslag: Ook als je zorgverzekering een groot deel van je budget opslokt, kan zorgtoeslag een welkome aanvulling zijn om deze kosten te dekken.

4. Bijzondere bijstand: Dit is een regeling voor onverwachte of hoge kosten die je niet zelf kunt betalen, zoals medische kosten, juridische hulp of andere bijzondere uitgaven.

5. Energietoeslag: Met de stijgende energieprijzen is het goed om te weten dat er toeslagen zijn die je kunnen helpen met de energiekosten, vooral als je inkomen laag is.

6. Regelingen voor school:*Heb je schoolgaande kinderen? Er zijn regelingen beschikbaar voor zaken als een laptop, zwemles of deelname aan sportclubs. Deze meedoenregelingen kunnen ervoor zorgen dat je kinderen niets tekortkomen op school of in hun vrije tijd.

 

Hoe werkt het?

Het invullen van de Voorzieningenwijzer is simpel en duurt maar een paar minuten. Je voert je gegevens in zoals je inkomen, woonsituatie en eventuele kinderen, en de tool geeft je direct een overzicht van de voorzieningen waarvoor je in aanmerking komt. Je krijgt ook uitleg over hoe je deze kunt aanvragen en wat je daarvoor nodig hebt. Je kunt de Voorzieningenwijzer hier vinden: datgeldtvoormij.nl 

 

Als budgetcoach weet ik hoe belangrijk het is om een goed overzicht te hebben van je financiën. Ik heb al vele gezinnen geholpen om hun weg te vinden in het doolhof van toeslagen en voorzieningen. Het is geweldig om te zien hoeveel rust en financiële ademruimte het kan geven als je weet waar je recht op hebt en hier ook gebruik van maakt. Een klant van mij ontdekte bijvoorbeeld dat ze recht had op zowel huur- als zorgtoeslag, wat haar maandelijks meer dan €200 opleverde. Dat maakte een wereld van verschil voor haar financiële situatie.

Het is echt de moeite waard om de Voorzieningenwijzer eens te checken. Je weet nooit welke verrassingen er voor je in petto zijn. Neem even de tijd, vul je gegevens in en ontdek welke voorzieningen voor jou beschikbaar zijn. Heb je hulp nodig bij het invullen of bij het aanvragen van de toeslagen? Als budgetcoach sta ik klaar om je te helpen. Samen zorgen we ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt en grip houdt op je geld.