Financiële gezondheid van medewerkers: investeren in een budgetcoach

Gepubliceerd op 12 juni 2024 om 12:28

Heb jij in je organisatie te maken met loonbeslagen en medewerkers met geldzorgen? Dit kan leiden tot verzuim en extra kosten voor je bedrijf. Een budgetcoachtraject kan deze problemen helpen voorkomen. Hier zijn drie vormen van ondersteuning die ik aanbied:

1-op-1 trajecten
In een persoonlijk 1-op-1 traject werk ik samen met je medewerkers om hun financiële situatie in kaart te brengen en gerichte oplossingen te vinden. Deze individuele aanpak zorgt voor maatwerk, waarbij ik rekening houd met de specifieke omstandigheden en uitdagingen van elke medewerker. Door persoonlijke begeleiding kunnen we diepere financiële problemen aanpakken en duurzame veranderingen in financiële gewoonten teweegbrengen.

Inloopochtenden
Tijdens inloopochtenden kunnen medewerkers in een laagdrempelige setting hun zorgen en vragen stellen. Dit biedt hen de mogelijkheid om snel advies en ondersteuning te krijgen zonder de drempel van een formeel traject. Het informele karakter van de inloopochtenden moedigt medewerkers aan om hun financiële zorgen vroegtijdig te delen, waardoor problemen sneller kunnen worden aangepakt en verzuim kan worden verminderd.

Workshop 'Grip op je Geld'
Wil je financiële zorgen bij je medewerkers proactief aanpakken? Dan bied ik de workshop 'Grip op je Geld' aan. Deze workshop is niet alleen relevant voor ervaren werknemers, maar ook zeer geschikt voor jonge medewerkers die aan het begin staan van hun financiële reis. De workshop biedt een effectieve manier om medewerkers zelfstandig aan de slag te laten gaan met het beheren van hun financiën.

Tijdens de workshop leren medewerkers hoe ze een gedetailleerd maandoverzicht kunnen maken. Dit helpt hen niet alleen om inzicht te krijgen in hun uitgavenpatroon, maar stelt hen ook in staat om bewuste financiële keuzes te maken. Daarnaast bespreken we haalbare financiële doelen, zoals sparen of schuldenafbouw, en geef ik praktische tips en tricks.

Door bewustwording te creëren rondom financiële gewoontes, laat je als werkgever zien dat je de financiële gezondheid binnen je organisatie belangrijk vindt. Dit stimuleert een budgetbewuste cultuur en leidt tot gemotiveerdere en stressvrije medewerkers.

Neem contact met mij op, en ik kom graag langs om de mogelijkheden binnen jouw organisatie te bespreken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.