Gratis geld!

Gepubliceerd op 4 juli 2024 om 09:00

 

 

---

Deze versie biedt meer diepgang en nodigt jongeren uit om meer te leren over financiële planning en besparingen.

Helaas.... Gratis geld bestaat niet. Maar slim besparen wel!

Gisteren zaten mijn zoon en zijn vrienden hier te chillen tijdens Roemenië - Nederland. Je kent het wel, toto's invullen en grappen maken over mijn budgetadvies (ja, ik ben die moeder!). 😄 Maar serieus, geld besparen kan echt leuk zijn. Ik vertelde hen dat ze altijd hun eigen keuzes moeten maken, maar dat mijn deur altijd openstaat voor tips.

 

Gezellig en goedkoop lunchen 

Eén van mijn favoriete bespaartips? Lunch niet altijd buiten de deur, maar haal eens wat lekkers in de supermarkt en geniet samen thuis. Wat je bespaart, kun je mooi op je spaarrekening zetten!

 

Wisselgeld sparen 

Toen kwam de vraag: "Is er zoiets als gratis geld?" Helaas niet, maar er zijn slimme trucjes die aanvoelen als een extraatje. Neem bijvoorbeeld wisselgeld sparen via je bankierenapp. Eén van hen was gelijk enthousiast en heeft het aangezet. Hij realiseerde zich dat hij zo €208 per jaar kan sparen door simpelweg zijn wisselgeld te sparen bij elke transactie. Niet slecht toch, voor iets wat je anders zou laten liggen?

 

Klein beginnen, groot sparen

Je wordt niet in één keer rijk, maar kleine stappen kunnen echt een groot verschil maken. Begin met kleine besparingen en zie hoe je spaarrekening groeit.

 

Na de wedstrijd hoorde ik trouwens niemand over Toto-winst... 🤔

 

Willen jullie nog meer slimme bespaartips of geldtips?

Ik deel regelmatig advies en tips op mijn blogs en op Instragram om te zorgen dat geldzorgen geen spelbrekers zijn.

#gratisgeld #slimbesparen #bespaartips #budgetcoach #geldbesparen #wisselgeldsparen #jongeren #toto #spaartips #kleingeld #financiëlewijsheid #geldzaken