Wat als geld geen (grote) rol meer speelt?

Gepubliceerd op 16 augustus 2022 om 16:44

Ok, laten we eens gaan omdenken: Wanneer speelt geld nou eigenlijk geen rol?

 

Wanneer je alles al hebt waar je ooit van hebt gedroomd, of wanneer je eindelijk geen geldzorgen meer hebt en trots op jezelf kunt zijn omdat je hebt geleerd goed met je geld om te gaan?

 

Geld speelt geen rol. Het is eigenlijk een zin die je op 2 verschillende manieren kunt lezen. Doelen ze op iemand als Elon Musk of een of andere rijke sjeik ergens in Abu Dhabi? Of kan het ook zijn dat jij deze zin kan uit gaan spreken?

 

Nee, ik verkoop geen illusies. Ik geloof dus ook niet dat je morgen wakker wordt en je tot de ontdekking komt dat er zich ineens een geldboom heeft ontpopt in de achtertuin. Wat ik wel geloof is dat jij geen stress en zorgen meer hoeft te ervaren als jouw geldproblemen verleden tijd zouden zijn!

 

Wanneer je maar net rondkomt of moeite hebt om te sparen, spelen de zorgen die jij je daarover maakt een rol. Wanneer deze zorgen niet weggaan en/of erger worden kunnen ze lijden tot piekerende gedachtes. En wanneer je deze piekerende gedachtes niet kunt stoppen omdat je niet weet hoe jij uit de geldproblemen moet komen, kunnen de problemen ook erger worden. Misschien ga je juist wel meer uitgeven ter compensatie, of denk je in verkeerde oplossingen waardoor de situatie nog minder rooskleuriger wordt.

 

Dat er steeds meer mensen zijn met geldproblemen is geen geheim. Terwijl de inflatie maar niet lijkt te stoppen, groeien de inkomsten niet evenredig mee. Steeds meer huishoudens komen daardoor moeilijker rond en/of kunnen minder goed een buffer opbouwen. 

 

Toch heb ik al vele mensen kunnen helpen met hun financiële huishouding. Door ze op weg te helpen en te zorgen dat ze meer financiële inzicht hebben gekregen, hebben ze nu rust. Financiële rust. Geldproblemen zijn op de achtergrond verdwenen en ze hebben minder zorgen. Ze voelen zich trots, omdat ze nu goed met hun geld om gaan. En ook zij kunnen nu zeggen: geld speelt geen rol!

 

  .