Heb jij inzicht in je geld?

Gepubliceerd op 16 maart 2022 om 10:02

Yes! Je salaris is gestort! Ren jij naar de winkel voor de nieuwste gadgets en limited sneakers, of kun je nog vooruit met het geld van de vorige maand en ook nog een gedeelte op je spaarrekening zetten?

 

Iedereen gaat anders om met geld. En ook niet iedereen heeft evenveel geld. Daarbij zijn we ook niet allemaal op dezelfde manier opgevoed wat onze financiën betreft. Waar de een misschien heeft meegekregen dat het belangrijk is om te sparen, is de ander daar mee onbekend en geeft alles uit. Uiteraard werk je om te leven, en is genieten heel belangrijk. Maar het is wel heel verstandig om inzicht te hebben in je geld.

 

Veel mensen weten niet precies wat er uit gaat. Of je nou jong bent of al wat ouder, velen hebben geen idee hoeveel geld ze nou precies uitgeven. Als ik jou zou vragen hoeveel er elke maand binnenkomt, dan kan je hier waarschijnlijk een duidelijk antwoord op geven. Maar als je weet wat er bij komt, dan zou je toch ook moeten weten hoeveel er uit gaat? Als jij een maand lang van jouw salaris moet leven, dan wil je toch niet aan het einde geld tekort komen?

 

Toch ontbreekt dit inzicht vaak. Terwijl het juist zo belangrijk is om te weten waar jouw geld blijft. Zodat je bewust wordt van je uitgaven en weet wat alles kost. En dat je leert om keuzes te maken omdat simpelweg niet altijd alles kan. 

 

Maak eens een overzichtje van jouw uitgaven van de afgelopen 2 maanden. Ontdek je dat je uitgaven hebt gedaan die overbodig waren, en die je had kunnen missen? Of ben je tevreden en kan jij zeggen dat je grip hebt op je money?!