Yes! Vakantiegeld

Gepubliceerd op 24 mei 2022 om 09:24

De meeste mensen ontvangen een deze dagen hun vakantiegeld! Hoe fijn, bijna een maandsalaris om aan je vakantie te besteden! Maar is dit wel zo? Besteed jij dit ook aan de reis waar je zo naar hebt verlangd, of krijgt dit geld een andere bestemming?

 

Lang niet iedereen geeft dit fijne extraatje uit om op vakantie te gaan. Sterker nog, de meeste mensen gebruiken dit geld voor hele andere doeleinden. Soms hoeft het uit luxe niet uitgegeven te worden en kan het als extra buffer naar de spaarrekening over worden gemaakt. Maar het gebeurt tegenwoordig steeds vaker dat het vakantiegeld gereserveerd wordt om grotere, onverwachte uitgaven mee te betalen. Misschien betaal je hiermee het onderhoud aan je huis of auto of koop je iets van je wish-list, waar je nu eindelijk even ruimte voor hebt.

 

En nu we ook nog eens te maken hebben met een flinke inflatie, zullen er dit jaar ook meer mensen zijn die met het vakantiegeld zelfs achterstanden en beginnende schulden mee weg moeten werken. En dus dit vakantiegeld al hebben uitgegeven voor ze het hebben ontvangen.

 

Mocht je betaalachterstanden, of zelfs schulden hebben, zorg dan dat deze als eerste worden opgelost. Hierdoor voorkom je een grotere achterstand, en kosten van eventuele rente. Kosten voor onderhoud van je auto en/of huis zijn ook belangrijk, want achterstallig onderhoud kost nog meer geld. Heb je geen andere kostenposten en kun je het wel gewoon aan je vakantie besteden? Fijn, want even niks moeten geeft nieuwe energie. Daarbij zorgt het ook voor ontspanning, en dus minder stress.

 

Wil je ook weer de regie hebben over jouw geld en minder geldzorgen ervaren? En een vrijwiillge keuze kunnen maken wat jij met jouw vakantiegeld wil doen? Maak een duidelijk en reëel overzicht van je inkomsten en uitgaven. Zo krijg jij inzicht en wordt de kans op een mooie vakantiebestemming groter:)