Gastlessen "Grip op je money"

 

Sta je voor de klas en merk je dat er nog veel onwetendheid heerst onder de leerlingen? Dan biedt "Grip op je money  een uitkomst!

 

Geldproblemen zijn helaas aan de orde van de dag, vooral met de huidige inflatie en prijsstijgingen. Een groeiende groep jongeren worstelt om financiële grip te houden door onwetendheid, sociale druk en verleidingen. Meer dan de helft van de jongeren komt regelmatig geld tekort, en het aantal jongeren met geldproblemen groeit snel. Om deze problemen te voorkomen heb ik een programma ontwikkeld! 

 

"Grip op je money" biedt een frisse en boeiende benadering om jongeren meer zelfredzaam te maken en te helpen bij het voorkomen van geldproblemen. Mijn speciaal ontworpen presentatie is geschikt voor zowel het voortgezet onderwijs als het middelbaar beroepsonderwijs, en bestaat uit vier interactieve gastlessen. Hierin breng ik op een enthousiaste en begrijpelijke manier de nadruk op financiële inzichten, vaardigheden en de uitdagingen van het moderne geldleven. Leerlingen ontdekken op een plezierige manier slimme keuzes maken om geldproblemen te voorkomen.

 

Deze gastlessen kunnen naadloos worden geïntegreerd in mentorlessen, lessen burgerschap en/of economie. De presentaties duren ongeveer 45 minuten per keer en zijn zeer interactief. Na de lessen bied ik nazorg aan leerlingen en studenten die daar behoefte aan hebben.

Staan deze gastlessen niet op jouw schoolrooster, maar heeft jouw kind of jijzelf te maken met geldproblemen? Geen zorgen, ik kom graag langs bij jou thuis om deze interactieve presentatie te verzorgen (2 afspraken). De kosten hiervan bedragen € 225,00, inclusief 21% BTW en exclusief eventuele reiskosten.


gastles omgaan met geld

Inhoud gastlessen

 

  • Inzicht in geld - waar geef jij je geld aan uit?

  • Verleidingen - hoe belangrijk is geld voor jou?

  • Geld in jouw toekomst - hoe moet je budgetteren?

  • Geldproblemen - hoe ontstaan ze en hoe kun je ze voorkomen?


Tarief

 

De 4 gastlessen duren ca. 45 minuten per les en kosten in totaal € 400,= per klas, exclusief 21% BTW en reiskosten.


Reacties leerlingen 

 

"Ik vond het leuk omdat het een keer wat anders is wat we nog nooit gehad hebben. En je leert er best veel van"

"Ik vond deze lessen echt super leerzaam want ik gebruik veel geld voor eten of andere onnodige dingen"

"Ik vond het super leuk, omdat ik nu veel meer weet over het omgaan met geld. Ik weet nu ook hoe ik schulden kan voorkomen"

"Het was leerzaam, leuk dat je iets mocht doen tussen de lessen door"


Meer weten?

 

Wil je meer informatie over de interactieve gastlessen “Grip op je money”? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.